apana-van-leewaarde

In 1993 begon Apana van Leeuwaarde haar carrière in de jeugdhulpverlening. Jarenlang was zij werkzaam in deze sector als ambulante hulpverlener, trainer en coach in Nederland.

Ze wist toen al dat ze op een dag terug zou keren naar Suriname om daar haar bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de Surinaamse jeugd. In 2010 besloot zij naar Suriname te verhuizen. Met het vertrouwen en de financiële support van de mensen uit haar persoonlijke netwerk en door haar eigen vermogen in te brengen kon ze in maart 2011 stichting Youth Empowerment Suriname (YES) oprichtten.  Een maand later startte YES haar het eerste trainingstraject op een MULO school in een sociale achterstandswijk in Paramaribo. De basis voor het verwezenlijken van haar droom en missie was daarmee gelegd. Inmiddels is de stichting werkzaam op meerdere scholen en hebben er meer dan 1200 leerlingen deelgenomen aan het trainingstraject en coachingsprogramma en hun YES-certificaat behaald.

Apana van Leeuwaarde wordt gedreven door de levensovertuiging verantwoordelijkheid te willen nemen voor het bijdrage aan het welzijn van elkaar en onze maatschappij. Het intensief investeren in mogelijkheden om jongeren zich krachtiger te laten verbinden met hun eigen potentie is daarin voor haar de sleutel. Vanuit deze passie en dit commitment geeft zij vorm aan het werk van stichting Youth Empowerment Suriname.

Delen: