De trouwe YES volgers weten het natuurlijk allang: YES staat nooit stil! De continuïteit van onze trainingen het hele schooljaar door is een feit. Ik vertel jullie graag de stand van zaken.

Naschoolse empowerment trainingen
In oktober zijn 120 jongeren begonnen met onze empowerment trainingen die wij na school op drie MULO-scholen geven. Wat doen we met deze jongeren? De kern is: we helpen ze zelfbewust te zijn.Dit doen we door te werken met vragen als: wie ben ik? Wat kan ik? Waarom gedraag ik mij zoals ik mij gedraag? Welke keuzes heb ik? En vervolgens gaan de jongeren met hun nieuwe inzichten en zelfvertrouwen stappen maken!

 

Motivatiesessies tijdens school
In november verzorgen we motivatie sessies voor 150 eindexamenleerlingen tijdens schooltijd. Het doel: met 100% focus en een krachtig zelfvertrouwen starten aan hun eerste schoolonderzoeken (S.O.’s) in de eerste week van december. Hoe pakken we dit aan? We brengen samen met de jongeren de obstakels in kaart: telefoongebruik tijdens het leren, hoe laat jij jouw telefoon met rust? Gedisciplineerd zijn: hoe lukt het je om een “saai” leven te leiden en jij je dus niet laat afleiden, zodat je succesvol wordt op school?!

Residentiële empowerment training
Onze 30 helden die hun residentiële empowermenttraining zijn begonnen in augustus, hebben op 14 december hun laatste follow-up-trainingsdag. Wat we doen op deze dagen is: hoe gaat het nu met je? Hoe pas je alles wat je geleerd hebt toe in de praktijk? Hoe blijven we elkaar ondersteunen als groep? Hoe blijven wij volharden in het behalen van onze doelen?

De YES-presentatie in Amsterdam
De YES-presentatie 12 juni in Amsterdam was een succes! We zijn superblij dat het gelukt is om nieuwe donateurs te verwelkomen. Het was hartverwarmend om te voelen dat mensen oprecht geraakt zijn door ons werk. En dat royaal hebben bevestigd met hun financiële ondersteuning. Een van onze kersverse donateurs heeft zelfs besloten om op haar verjaardag geen cadeaus voor zichzelf te vragen, maar donaties voor YES! Dankjewel Hanneke Prins dat je jouw feestje ook een feestje voor ons hebt gemaakt en dank aan al jouw gasten voor de €750!

YES-IGROW
Op 19 november was het eindsymposium van het IGROW project. Het samenwerkingsproject had als doel om scholen veiliger te maken! De school als omgeving waar leerlingen zichzelf kunnen zijn, waar niet gepest wordt en waar geen (seksueel) geweld plaatsvindt. Het symposium was een waardige afsluiting van een belangrijk project voor Suriname. Nagenoeg alle actoren uit het onderwijsveld waren aanwezig. Conclusie uit het eindonderzoek: we kunnen IGROW gebruiken om scholen veiliger te maken. Het ministerie van onderwijs, wetenschap & cultuur gaat er mee aan het werk. YES heeft twee jaar lang een bijdrage geleverd aan het IGROW project met empowermenttrajecten voor 640 jongeren in het Lager Beroeps Onderwijs en daar zijn we trots op!

YES WE CAN!
Heel veel dank voor jullie interesse en support. Kijk voor een wekelijkse update over onze projecten op onze Facebook pagina. Ik wens iedereen alvast een krachtige afsluiting van 2019 en een inspirerend 2020!
Een warme brasa uit Suriname,

Apana van Leeuwaarde

Delen: