Een snippertje goed nieuws: we kregen fietsen dankzij Rotary Club Paramaribo Central in samenwerking met Rotary Oosterhout

Nooit eerder in de afgelopen 10 jaar hebben jullie zolang geen nieuwsbrief van YES ontvangen. De waarheid is dat wij als team het moeilijk hadden met de huidige crisis. Ik kon het niet opbrengen om jullie elke maand te berichten dat wij wéér aan het hopen waren en dat er dan toch wéér geen verbetering in de situatie kwam.
De COVID-19 ellende én de diepe economische crisis waarin Suriname verkeert, is meer dan schrijnend. Code zwart in de ziekenhuizen en de vele doden in een kleine gemeenschap als de onze, maken het leven tot een keiharde realiteit. De scholen waren gesloten en er heeft maanden een samenscholingsverbod gegolden. Het was voor YES een tijd met verdriet en frustratie omdat wij onze jongeren, die ons juist nu nog harder nodig hadden, niet konden zien en wij onze projecten niet konden uitvoeren.

Fietsen, telefoons, kleding en voedselpakketten

De missie van YES is de Empowerment van de jeugd in Suriname en in deze tijd moeten wij als organisatie er ook voor kiezen om op een materiële manier support te bieden.
• We zijn een aantal jongeren en hun familie blijven steunen met maandelijkse voedselpakketten (de inflatie in Suriname is nu meer dan 60%!). We zullen dit op kleine schaal blijven doen zolang het nodig is.
• We hebben een inzameling van telefoons gehouden in Nederland en een heleboel jongeren daarmee uit hun isolement kunnen helpen!
• Er is meer dan 100 kilo kleding bijeengebracht. Prachtige schoenen en kleding, waar wij gezinnen en tehuizen heel blij mee hebben kunnen maken.
• Rotary Club Paramaribo Central heeft in samenwerking met Rotary Oosterhout een container met fietsen naar Suriname laten komen. YES mocht delen in de vreugde. We hebben de fietsen gegeven aan jongeren waarvan wij wisten, dat het hebben van een fiets het verschil zou maken voor hun toekomst. In deze tijd heeft niet iedereen in Suriname de mogelijkheid om de bus naar school te betalen.
1000X dank aan alle mensen in Nederland en aan de Rotary Clubs dat jullie het samen met ons mogelijk hebben gemaakt om op deze manier toch een bijdrage te leveren voor een beter welzijn van onze jongeren.

We kregen meer dan 100kg kleding

Pure blijdschap

Sinds 2 weken maken onze harten extra sprongetjes van blijdschap, ons bloed is sneller gaan stromen… want onze Empowerment trainingen zijn eindelijk weer begonnen! Meer dan 100 krachtige jongeren nemen deel aan onze projecten. Ze zijn open, leergierig en hebben 100% commitment gegeven voor hun ontwikkeling. Voor ons is niets mooier dan met zulke jongeren te kunnen werken, echt waar!
YES WE CAN!
Een warme brasa uit Suriname,

Apana van Leeuwaarde

Kijk elke zondag op onze Facebook voor de wekelijkse updates van onze projecten.

Delen: