De YES empowerment trainingen zijn gestart

Het team geniet er volop van om weer intensief bezig te zijn met de YES Empowermenttrainingen. We zijn voor het eerst ook op een school buiten Paramaribo, bij MULO Houttuin in het district Wanica.
Er waren zoveel jongeren op deze school die wilden deelnemen, dat we nu al de toezegging hebben gedaan om ook volgend schooljaar terug te komen. Ook op MULO Coleridge zijn de leerlingen erg gemotiveerd om zichzelf te willen ontwikkelen. We zijn nu met in totaal 82 jongeren aan het werk met persoonlijk leiderschap, communicatie, conflicthantering, inzicht krijgen in eigen gedragspatronen, eigen kwaliteiten kennen en het maken van sterke en bewuste keuzes!


Tweede jaargang YES-IGROW

In maart hebben wij met 307 leerlingen van drie verschillende LBO scholen de YES-IGROW empowermenttraining (18 weken) afgerond. In de eindevaluatie gaven de leerlingen aan dat ze het meest geleerd hebben van de lessen over Sexual Reproductive Health and Rights (SRHR).
YES heeft met haar participatie in dit samenwerkingsproject succesvol haar expertise kunnen inzetten en we hebben onze eigen kennis op het gebied van Gender Based Violence (GBV) verbreed. In november 2019 vindt het eindsymposium plaats waarin de resultaten en aanbevelingen van het IGROW project gepresenteerd zullen worden aan de stakeholders.

Empowerment voor de examenleerlingen

We geven ook dit jaar weer met veel passie motivatiesessies voor de eindexamenleerlingen op vier verschillende MULO scholen. Met 252 jongeren zijn wij aan de slag om ze bewust te maken van hun interne en externe hulpbronnen, de kracht van positieve gedachten en hoe je een realistische planning maakt. Het eindexamen start op 2 juli 2019 en YES zal er alles aan doen om een bijdrage te leveren aan de 100% focus en een krachtig zelfvertrouwen van al onze leerlingen!

YES presentatie in Amsterdam op 12 juni 2019

Wij zijn er trots op dat YES een trouwe groep maand- en jaardonateurs heeft! Jullie zijn samen met de fondsen die ons steunen, de stabiele basis in de financiering van onze projecten hier in Suriname. Het zou mooi zijn als we onze groep privédonateurs zouden kunnen uitbreiden. We zijn ook bezig met aanvragen bij nieuwe fondsen voor structurele financiering voor onze projecten van 2020 tot en met 2025. Op 12 juni 2019 geef ik in Amsterdam samen met mijn collega Lysis Biekram een presentatie over onze projecten en toekomstplannen. Als je erbij wilt zijn, ben je van harte welkom, en natuurlijk vinden we het erg leuk als je iemand meeneemt die interesse heeft in de missie van YES. Als je komt, stuur een mail naar info@yesnl.org en laat ons alsjeblieft voor 30 mei weten met hoeveel personen je komt.

Iedereen heel veel dank voor jullie support en ik hoop jullie te zien op 12 juni. Kijk voor een wekelijkse update over onze projecten op onze Facebook pagina. En nog een klein nieuwtje: als u een donatie wilt doen, kan dat nu snel en veilig via de doneerbutton hieronder.

 

Een warme brasa uit Suriname,

Apana van Leeuwaarde

Delen: