In januari 2016 hebben 76 leerlingen hun YES empowerment training afgerond. Om hun certificaat te behalen hebben de leerlingen een eindpresentie moeten geven over de stof die ze geleerd hebben, voor hun ouders, leerkrachten en familie en vrienden.
Voor veel leerlingen een heel grote uitdaging waarbij zij hun zenuwen moesten overwinnen, maar met als eind resultaat een diep gevoel van trots en de absolute bevestiging van hun YES WE CAN gevoel!

Dit jaar was radio 10 aanwezig om een registratie te maken van deze bijzondere dag. Luister naar de uitgebreide radioreportage door Steven van Fredrikslust een van Suriname’s meest bekende radio persoonlijkheden. Luister hieronder naar de radioreportage:

Empowerment voor leerkrachten

In februari hebben wij ons geheel gefocust op de leerkrachten van onze projectscholen.
In Nederland spreken we van docenten en Suriname van leerkrachten. De groepen die onze empowerment-training hebben gevolgd, hebben deze titel volledig recht aangedaan. Ze hebben met veel kracht laten zien hoe gemotiveerd zij waren om nieuwe dingen te leren. We zijn aan de slag gegaan met de volgende onderwerpen:

  • Nieuwe manieren van het motiveren van leerlingen
  • Omgaan met “probleem”gedrag
  • Effectieve communicatie

2016_04_Leerk_traject7Iedereen is uit zijn comfortzone gestapt. We hebben niet alleen heel veel met elkaar geleerd, maar ook heel veel plezier met elkaar gehad. Alle leerkrachten hebben een eind-evaluatieformulier ingevuld. Uit de evaluatie kwam onder andere naar voren dat alle deelnemers graag nog een vervolg training zouden willen volgen.
En 80% van de deelnemers gaf ons een mooie 10 voor de bruikbaarheid van de training in de praktijk.
YES WE CAN!

2016_04_YESteam_precamp7Het YES team

Twee keer per jaar gaat het YES team naar het binnenland voor een intensief trainersweekend. In de Paasvakantie zijn we met het team opnieuw te gast geweest op pre-camp Berg en Dal. Een prachtige locatie aan de rivier waar wij heel hard hebben gewerkt aan onze persoonlijke ontwikkeling als trainers/coaches. Onze motto is

100% commitment voor eigen groei en ontwikkeling
geeft dubbele kracht voor de ontwikkeling van onze jongeren.
YES WE CAN!

2016_04_Coaching_traject7

Coachingstraject

In maart zijn wij gestart met het coachingstraject. In dit traject gaan we aan de slag met leerlingen die hebben aangegeven zich graag nog verder te willen ontwikkelen met YES. We werken in een aantal kleine groepjes van maximaal 6 leerlingen per groep. We zijn o.a. aan het werk met studie “keys” en studieplanning, intensieve zelfobservatie en reflectie en verdieping van de communicatietraining. Het traject bestaat uit 12 meetings en gaat door tot de start van het eindexamen. Door dat we in kleine groepjes werken is er veel ruimte voor individuele coaching en ontstaat er een hele hechte band tussen de leerlingen in de groepjes. We delen veel met elkaar en de leerlingen maken moedige stappen en zijn ook heel hard aan de slag om goede cijfers op school te halen.
YES WE CAN!

Apana van Leeuwaarde

P.S. Iedereen heel veel dank voor jullie interesse en support.
Voor onze wekelijkse update kijk op Facebook!

Delen: