Onze trouwe YES supporters  is het wellicht opgevallen dat het nieuws van onze projecten via de weblog steeds net iets langer op zich laat wachten. Dit heeft zeker niet als oorzaak dat er minder nieuws is om te melden, er gebeurt juist meer en meer!
Twee speerpunten uit ons vijfjarenplan (2014-2018):

  • Het is noodzakelijk dat YES residentiële empowerment trainingen gaat uitvoeren in de schoolvakanties.
  • YES gaat peereducators opleiden en inzetten in haar projecten.

Pilot residentiële empowerment training

De meest intensieve methode van persoonlijke ontwikkeling, waarbij de grootste persoonlijke doorbraken gemaakt worden, vindt plaats in residentiële trainingen.
De jongeren worden volledig ondergedompeld in de stof! We verblijven als team samen met de jongeren dag en nacht met elkaar.res1
Van 3 t/m 6 september 2015 was het zover YES heeft haar eerste residentiële empowermenttraining uitgevoerd! Om kosten te sparen hebben wij niet buiten de stad, maar in Paramaribo zelf een internaat afgehuurd. Vijfentwintig jongeren tussen de 15 en 21 jaar van verschillende scholen en achtergronden hebben inzichten over zichzelf gekregen en persoonlijke doorbraken meegemaakt, die van wezenlijke invloed zijn op hun leven!
De jongeren die heel veel zware dingen hebben mee gemaakt in hun jonge leven, zijn vele malen krachtiger dan zij zelf ooit hadden gedacht! Dat we deze jongeren de processen kunnen aanreiken om tot deze ontdekking en transformatie te komen, raakt ons als YES team in het diepst van ons hart!

Peer educators

Eindelijk is het zover: YES is gestart met het opleiden van onze eerste tien peer-educators! Vijf jongens en vijf meisjes van de scholen waar wij de afgelopen vier jaar onze projecten hebben uitgevoerd, zijn uitgekozen voor deze opleiding.

Het was niet gemakkelijk om een keuze te maken uit de meer dan 300 jongeren die onze empowermenttrainingen gevolgd hebben! Onze P.E. worden opgeleid om straks in de projecten tijdens het schooljaar met ons team mee te gaan naar de scholen. Zij zullen andere jongeren beter kunnen motiveren en inspireren vanuit hun eigen ervaringen, zelfbewustzijn en groei! Ook in onze residentiële pilot training waren er drie peer-educators mee. Zij hebben een hele krachtige impact gehad op de ontwikkeling van de deelnemende jongeren!

NTI/NLP

In April hadden wij al met jullie gedeeld dat YES een geweldige cadeau heeft gekregen van het trainingsinstituut NTI/NLP te Limmen Noord Holland. Vier trainers van ons team zijn afgelopen Juli naar Nederland geweest en hebben in Limmen een schat aan ervaring op gedaan.

Foto-Bouke-en-team
Het team heeft een onbeschrijfelijke ontwikkeling door gemaakt. We hebben kennis gemaakt met nieuwe methodieken, ons theoretisch kader heeft zich uit gebreid and last but not least het team heeft kunnen ervaren wat het betekent om residentieel met jongeren te werken en wat daarvoor nodig is! Duizendmaal dank aan het NTI/NLP aan de directeur Bouke de Boer en aan de trainers Paul, Remco en Louise! We kunnen niet wachten tot jullie onze gasten zullen zijn hier in Suriname!

Topactie van Rotary Paramaribo (en van Fernandes en YES-NL)

Een residentiële training neerzetten heeft een zwaar kostenplaatje. De financiering voor dit project was niet in onze reguliere begroting op genomen, omdat deze training eigenlijk gepland stond voor de grote vakantie 2016. Nu het YES team opeens de mogelijkheid kreeg om bij het NTI/NLP een opleiding te genieten in deze trainingsvorm was het duidelijk dat wij direct aan de slag moesten met onze eerste residentiële training!
rotaryDe Rotary Club Paramaribo Central was enthousiast over ons project en heeft een deel van de begroting gefinancierd. Wij zijn de Rotary erg dankbaar, met name ook door dat wij geloven dat het van eminent belang is dat er voor onze projecten ook financiering is vanuit ons eigen land! YES WE CAN!

YES bedankt ook Fernandes N.V. voor hun bijdrage in de vorm van allerlei heerlijke versnaperingen en verkoelende ijsjes!

YES-NL is met het geweldige plan gekomen om ervoor zorgen dat het nog openstaande deel op de begroting gedicht wordt!  Alle renners opgelet en ook alle mensen die renners kennen! Iedereen die de Dam tot Dam loop gaat lopen op 19 en 20 september 2015, kan dat ook doen als sponsorloop voor YES! Kijk op www.justgiving.nl/events/1290-dam-tot-damloop-voor-stichting-yes……

YES WE CAN!

Iedereen dank voor jullie support en als je frequenter op de hoogte wil blijven van onze projecten like ons dan op Facebook!  https://www.facebook.com/pages/YES-Empowerment-Suriname/377960132290221?fref=ts

 

 

 

 

Delen: