Yes, we kunnen weer live met onze jongeren werken!
Vanaf 16 maart 2020 waren alle scholen in Suriname gesloten, in dit nieuwe schooljaar 2020-2021 zijn per oktober de scholen eindelijk weer open. De leerlingen mogen niet elke dag naar school, elke klas heeft minimaal 2 lesdagen per week.
We werken met minder leerlingen en kleinere groepen. De 1,5 meter afstand is zeker niet altijd gemakkelijk en we zweten gezamenlijk wat af met onze mondkapjes op. Maar wat is het een verademing om de leerlingen te kunnen zien! Het geeft zoveel blijdschap voor ons allemaal, misschien is het de euforie en beelden wij het ons in, maar het lijkt wel of onze jongeren nog krachtiger en nog gemotiveerder zijn dan voor deze crisis begon. We werken met in totaal 90 jonge helden op 3 verschillende scholen.

Veranderingen door COVID-19
Door de pandemie hebben we twee van onze projecten niet uit kunnen voeren afgelopen schooljaar. Bij ons in Suriname loopt het schooljaar van 1 oktober tot 30 september. Onze residentiële empowerment training en een project dat YES voor het eerst zou gaan uitvoeren… de Empowerment training voor meisjes die seksueel misbruikt zijn. Door deze situatie hebben we kunnen besluiten om dit programma verder te ontwikkelen. Met als resultaat dat wij een intensiever en langer programma gaan uitvoeren in 2021. Verschillende therapeuten uit Nederland zullen naar Suriname komen om ook hun bijdrage te leveren aan dit ontzettend belangrijke project.

COVID-19 en de economische crisis in Suriname
De economische crisis in Suriname is en blijft zwaar voor het grootste gedeelte van de bevolking. YES blijft kijken waar het nodig is om onze jongeren ook te ondersteunen in hun basisbehoeften. Het aantal COVID-19 besmettingen in het land is op dit moment laag. Het is aan ons als bevolking om het zo te houden, de toestroom van de december vakantiegangers is een uitdaging op dit vlak. Laten wij hopen dat ook Suriname in 2021 kan starten met het vaccineren.

Nieuwe donateurs
We prijzen ons rijk dat wij ook dit jaar, ondanks de crisis, er weer een aantal prachtige maand- en jaardonateurs bij hebben gekregen. Ontzettend veel dank iedereen en René, dank dat jij jouw verjaardag ook tot een feestje voor YES hebt gemaakt met alle donatie cadeautjes!

Jaarverslag
Nieuw op de site is het Jaarverslag. Voor de mensen die echt de diepte in willen… in het Jaarverslag staat alles wat jullie zou kunnen willen weten, het staat onderaan de pagina YES over YES.

YES-NL
Zonder onze zuster stichting YES-NL zouden wij onze projecten hier in Suriname niet kunnen uitvoeren. Riël Lamur en Iris Römer 1000X maal dank voor jullie inzet en toewijding als bestuur van YES-NL de afgelopen jaren!
Eric Seedorf, Steven Dijksteel en Iris Dekker een warm welkom als nieuwe bestuursleden. We zijn er trots op dat dit nieuwe powerteam aan de slag gaat voor YES-NL.

Ik wens iedereen een bijzondere Kerst en heel veel vertrouwen & Empowerment voor 2021!
Een warme brasa uit Suriname,

Apana van Leeuwaarde

Kijk elke zondag op onze Facebook voor de wekelijkse updates van onze projecten.

Delen: