In februari 2014 hebben de laatste trainingen plaatsgevonden van het trainingstraject. Met trots kunnen we zeggen dat 98 leerlingen hun certificaat behaald hebben. En 11 jongeren hebben een bewijs van deelname in ontvangst genomen. Voor het behalen van de certificaten moesten de leerlingen een eindpresentatie geven. De media hebben ruim aandacht gegeven aan deze presentaties. Het Jeugd Journaal, De Weekkrant en De Ware Tijd zijn komen kijken.
Jongeren die meer dan 10% van de lessen afwezig zijn geweest, komen niet in aanmerking voor het behalen van het certificaat, maar kunnen wel een deelname bewijs krijgen. 16 jongeren zijn tijdens het traject helemaal gestopt met de training, om verschillende redenen.

Evaluatie door de leerlingen

j2Wij vragen al onze leerlingen aan het einde van het traject een uitgebreid evaluatieformulier in te vullen. Hierdoor kunnen we een aantal zaken goed in beeld brengen en de resultaten van de scholen met elkaar vergelijken. Alle jongeren geven aan dat hun zelfvertrouwen door de training aanzienlijk is toegenomen!
Het is inspirerend om in de evaluaties te lezen hoe de jongeren de trainingen hebben ervaren. We hebben ook dit jaar weer heel positieve feedback van de leerlingen ontvangen en ook werd duidelijk dat voor een aantal leerlingen de trainingen anders was dan dat zij hadden verwacht. Zij dachten dat de training veel meer over schoolprestaties zou gaan. YES is bezig om een meetinstrumenten te ontwikkelen om de resultaten van de trainingen steeds nauwkeuriger vast te kunnen leggen.

Het natraject
j3De tweede S.O. periode is afgelopen en het is tijd voor het YES natraject! Alle leerlingen die deel hebben genomen aan de empowerment trainingen krijgen de mogelijkheid om mee te doen met het natraject. Dit traject duurt tot en met het eindexamen. We werken met de leerlingen in kleine groepen van maximaal 7 jongeren en gaan verder met het verdiepen van de onderwerpen uit de trainingen.
Ook wordt er veel aandacht gegeven aan hun studieplanning en effectieve communicatie. De ervaring van de afgelopen twee schooljaren heeft geleerd dat ongeveer 50% van de leerlingen graag nog onze support wil voor de rest van het schooljaar. Dit jaar hebben 54 leerlingen zich opgegeven voor het natraject.

Donatie van Quota Suriname!

quota_logo221YES maakt met blijdschap bekend dat wij een eerste financiering van eigen bodem hebben ontvangen!
Wij willen graag langs deze weg Quota Suriname bedanken voor hun donatie aan onze projecten. Quota is een organisatie die al 17 jaar lang met geweldige inzet en passie support biedt aan jongeren, mensen met een beperking, senioren burgers en kansarmen in de samenleving. Een organisatie waar Suriname trots op mag zijn!
Quota Suriname is lid van Quota international een organisatie die wordt vertegenwoordigd door 269 service clubs in 12 landen. Quota Suriname wordt gerund door 40 Quotarians: vrouwelijke professionals die onder andere door middel van fundraising activiteiten het mogelijk maken om donaties te doen aan een groot aantal Surinaamse stichtingen.

YES is op zoek
j1Naar mensen voor de uitbreiding van het trainersteam. Heb jij een sterke affiniteit met onze doelgroep en voel jij je verbonden met de missie van YES. Houd dan onze website en Facebook pagina in de gaten; binnenkort zullen de vacatures geplaatst worden. Ben je nu al enthousiast dan mag je ons een mail met je cv sturen naar avanleeuwaarde@yes.sr

STEUN YES op FACEBOOK
Like de YES Facebook pagina en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!

YES bedankt iedereen voor zijn support en interesse
YES WE CAN!

Delen: