Hallo vrienden en donateurs van YES. Er is weer veel gebeurd in de afgelopen weken. Hierbij een kort overzicht.

De empowerment training
Het nieuwe schooljaar 2018/2019 is deze week begonnen maar we kijken nog even terug op het laatste kwartaal van het afgelopen YES jaar. Tachtig jongeren hebben drie-en-een-halve maand keihard gewerkt aan hun persoonlijke ontwikkeling en succesvol hun eindcertificaat behaald. In juli hebben zij met heel veel trots hun eindpresentaties gegeven voor hun ouders en familie. In de video een impressie van hun verworven zelfvertrouwen.

YES-NL op het Kwaku festival 2018
Het Kwaku festival is al jaren een heel druk bezocht festival waar voetbal, muziek, eten en cultuur elkaar ontmoeten. Het festival in Amsterdam Zuidoost had dit jaar voor het eerst “Het Suriname Paviljoen” waar Surinaamse organisaties en bedrijven zichzelf konden presenteren. En natuurlijk heeft het bestuur van YES-NL deze kans met beide handen aan gegrepen om het werk van YES meer bekendheid te geven en donaties binnen te halen. 4 weekenden hebben zij samen met een hele groep vrijwilligers gelden binnen gehaald en vruchtbare netwerk contacten gelegd.

NTI NLP
Het YES coaches team heeft Limmen (in NL) weer even een Surinaams tintje mogen geven. In augustus was het de beurt aan het coaches team om zich nog verder te ontwikkelen. Ondertussen was YES al voor het derde jaar te gast bij het NTI/NLP in Limmen. Niet alleen door hun geweldige support, maar ook dankzij de support van de Wings of Support hebben dit jaar drie YES-coaches de volledige NLP Practitioner training kunnen afronden. Zij hebben flinke stappen gemaakt in hun persoonlijke groei. En zijn met een koffer vol tools terug gekomen om in te kunnen zetten bij de empowerment van onze jongeren.

Het YES pareltje: de “Resi”
In september was het weer tijd voor onze residentiële empowerment training. De trouwe YES volgers weten inmiddels dat wij “resi” sinds 2015 een keer per jaar uitvoeren in de grote vakantie. Dat allemaal dankzij de financiering van de Rotary club Paramaribo Central, stichting Wan ‘Atti en stichting YES-NL.
Dertig jongeren en tien YES coaches/trainers verblijven vier dagen op het Kennedy internaat voor een zeer intensief programma. Er zijn tranen gevloeid, er zijn grote stappen gezet en de jongeren hebben hun eigen kracht en mogelijkheden ontdekt. De gehele training eindigt in december na de drie follow-up dagen, maar voor die tijd wordt er een video (in nieuwe stijl) op de website geplaatst.

Start tweede jaargang YES-IGROW
Vanaf half oktober tot eind februari gaat YES weer van start met de uitvoer van IGROW. Een project over Gender-based violence (GBV) en Sexual reproductive health and rights (SRHR). Door de ervaring die wij hebben opgedaan tijdens de pilot in het vorige schooljaar kijken we met vertrouwen uit naar deze drukke periode. YES zal 300 jongeren trainen op drie verschillende scholen uit het Lager Beroeps Onderwijs(LBO). Het project wordt gefinancierd door de EU en De Vlaamse Vereniging voor Ontwikkelingssamenwerking en Technische Bijstand (VVOB). Er doen tien scholen mee en de aanpak is schoolbreed, er wordt gewerkt met leerlingen, leerkrachten, schoolleiders en ouders.

Iedereen weer heel veel dank voor jullie support en interesse, kijk voor een wekelijkse update over onze projecten op onze Facebook pagina. En als u een donatie wilt doen (dat zouden we zeer waarderen), klik dan op steun YES.

YES WE CAN!
Apana van Leeuwaarde

Delen: