In het filmpje een impressie van een aantal van onze leerlingen, maar zij zijn uiteraard niet de enigen. We hebben dit schooljaar met in totaal meer dan 100 jongeren gewerkt.

Het is voor iedereen bekend hoe moeilijk en zwaar de tijden zijn in Suriname, maar onze jongeren laten zien dat ze ondanks alles over veel kracht en doorzettingsvermogen beschikken. Als team heeft het ons ook dit jaar weer geraakt hoeveel stappen ze hebben durven zetten en hoe veel ontwikkeling er plaats kan vinden als je blijft investeren in jongeren. Ze tools bieden om hun bewustzijn te vergroten waardoor ze weten wat ze denken, voelen, doen en waarom! Dat maakt echt een verschil op deze complexe leeftijd en in een wereld met heel veel onzekerheden.

Dank van een ouder van een van de jongeren

Afgelopen jaar hebben wij ook weer een Empowerment training voor de ouders van onze leerlingen gegeven. Ik wil graag een reactie van een van de ouders met jullie delen die ons als team erg geraakt heeft:

“Ik wil u bedanken voor het werk dat u doet: de band tussen kind en ouder(s) versterken. Het werk dat u met uw team doet is priceless. De relatie met mijn dochter zie ik nu groeien en bloeien. Ik ben heel trots op haar. Ik begrijp haar beter en zij mij.
We hebben dankzij u en uw team een mooiere relatie waar we meer kunnen lachen, delen, rekening houden met elkaar en gewoon van elkaars aanwezigheid kunnen genieten. Ik merk dat we gewoon veel beter met elkaar omgaan.
YES heeft mij de kans te geven meer van het leven te houden met mijn dierbaren. Elke ouder en elk kind zou deze begeleiding ergens in hun leven moeten krijgen. Suriname zou echt heel mooi worden, dit is mijn wens voor YES! You and your team are doing gods work. Uw intentie is puur en dat vind je niet overal en altijd.

Dankbaarheid is niet in woorden uit te drukken, maar het kan wel simpel en uit het diepste van mijn hart: dank u YES team❤”

 

Onze projecten op de scholen zijn afgerond, maar we zijn nog bezig met een zeer bijzonder Empowerment project waar we helaas niet veel over kunnen vertellen. We willen wel enkele uitspraken met jullie delen die de deelnemers hebben gemaakt:

  • “Ik weet nu dat het niet mijn schuld is”
  • “Ik ben waardevol en mijn past (verleden) bepaalt niet wie ik ben”
  • “Ik kan wel vrij zijn”
  • “Ik durf er nu over te praten, ik hoef mij niet te schamen”
  • “Mijn boosheid beheerst mij niet meer”
  • “Ik ben niet alleen, er zijn mensen die ik kan vertrouwen”
  • “Ik kan bepaalde familierelaties weer herstellen”

We zijn nu gestart met de eerste voorbereidingen van ons laatste project dit schooljaar, onze jaarlijkse Residentiële Empowerment training. Voor updates in de komende periode volg ons op Facebook

Voor iedereen een fijne vakantieperiode en dankjewel voor je support en interesse in onze missie!

YES WE CAN!

Brasa uit Suriname,

Apana van Leeuwaarde

Delen: