Uitgelaten leerlingen nadat ze hun certificaat hebben ontvangen

Leerling Moraysa glimmend van trots tijdens haar presentatie voor de ouders

Zoals jullie weten uit de vorige nieuwsbrief waren we zo ontzettend blij om weer live met de jongeren aan de slag te zijn in de trainingen. De groepen moesten kleiner, mondkapjes op en natuurlijk de 1,5 meter afstand, maar we konden ons geluk niet op.
Helaas… na de kerstvakantie bleven de scholen opnieuw gesloten. Na 7 moeizame weken (want in Suriname hebben niet alle jongeren internet en een smartphone) hebben wij vanaf eind februari de projecten weer live op de scholen kunnen vervolgen. 82 Jongeren hebben doorgezet ondanks alle obstakels en met glans hun YES certificaat behaald. In hun eindevaluaties vragen wij ze o.a. in beeldspraak te beschrijven wat YES voor hun heeft betekend.

 • “YES was als een dagboek waarin ik vrij en openlijk kon vertellen over mijn leven”
 • “Voor YES was ik als een slapende vulkaan, ik sliep en was onbewust, nu ben ik wakker en bewust en barst ik uit tot een beter wezen met meer bewustzijn en confidence”
 • “YES is als de zon die mijn ijsblok van onbewust zijn doet smelten, opdat ik stroom met kracht en bewustzijn en zo kunnen de bomen van ontwikkeling groeien en vrucht dragen”
 • “De training was voor mij als de golven van de zee, wanneer ze tegen het zand aankomen, laten ze steeds nieuwe leerstof en zelfbegrip achter”
 • Leerling Waska toont zijn zelfvertrouwen

  “YES heeft me de trap van durf en doorzetting laten beklimmen”

 • “YES heeft me boven water gebracht toen ik aan het verdrinken was”
 • “YES was al een Spiegel, ik ben mezelf echt gaan zien!”
 • “YES is als zonneschijn en heeft mij uit het donker gehaald”
 • “YES was voor mij als een wereldverkenner, een atlas”

Een bijzondere sponsoring

In Nederland hebben trainingen de afgelopen tijd online plaats gevonden, hierdoor kregen wij de unieke kans aangeboden van Human Dimensions om met het hele team te kunnen deelnemen aan de Deep Democracy (D.D.) Level 1 training.
D.D. is een krachtig instrument voor besluitvorming en conflictresolutie. Het was het dan ook meer dan waard om de twee dagen 04.00 in de ochtend op te staan. We zijn als YES-team erg blij dat wij kansen blijven krijgen om ons verder te ontwikkelen.

YES 10 jaar

Leerling Sjeverny in gesprek met het publiek tijdens haar presentatie

Op 14 maart 2021 vierde stichting Youth Empowerment Suriname haar 10 jarig bestaan! Wij zijn ontzettend trots en dankbaar dat wij deze mijlpaal hebben behaald. Trots op meer dan duizend jongeren die door YES empowered zijn. Trots op dat wij al vanaf 2011 elk jaar het hele schooljaar door, al onze projecten hebben kunnen uitvoeren. Alleen een pandemie heeft ervoor kunnen zorgen dat wij afgeremd werden. Trots op het YES-coachesteam voor hun fantastische inzet en toewijding, hun persoonlijke en professionele groei. Trots op de founder van YES voor haar 24/7 gedrevenheid, passie en visie. Dank voor de inzet van het bestuur van YES en het bestuur van YES-NL. Dank aan alle trouwe YES donateurs. Dank aan alle organisaties die ons hebben gesteund. Dank aan alle schoolleiders die voor YES gekozen hebben.
Dank aan alle ouders de hun kinderen aan ons hebben toevertrouwd. Wij zijn dankbaar voor een ieder die yes tegen YES zegt. GRANTANGI!

Een warme brasa uit Suriname,

Apana van Leeuwaarde

Kijk elke zondag op onze Facebook voor de wekelijkse updates van onze projecten.

Delen: