YES heeft weer een paar mooie maanden beleefd.

Coachingstraject

coach1Liefst 33 jongeren zijn 12 weken intensief aan de slag geweest met de verdieping van de onderwerpen uit de empowerment training. Ze hebben o.a. flink in de praktijk geoefend met een nieuwe manier van communiceren, en daarbij moedige stappen gezet in het verbeteren met de relaties met hun ouders. Eind juni hebben de leerlingen een integratie-eindopdracht gepresenteerd en met trots hun certificaat communicatie en planvaardigheid “level 2” behaald!

Eindexamen: 74% geslaagd!
In juli heeft een groot deel van onze leerlingen die dit jaar trainingen bij YES gevolgd heeft, eind examen MULO gedaan. Inmiddels kunnen wij na 5 jaar YES projecten, zeggen dat onze trainingen ook een zeer positieve invloed hebben op de studie resultaten van de leerlingen. 74% van onze leerlingen die examen hebben gedaan is geslaagd!

jurgenMotivational speech van een beroemde Surinaamse Nederlander

Jörgen Raymann heeft in augustus voor 80 YES leerlingen op zijn eigen, unieke wijze een motivational speech gegeven, “Je identiteit is je toekomst”. Theater Unique was gevuld met jongeren die niet alleen veel gelachen hebben, maar ook geïnspireerd raakten door Jörgen en zijn levensverhaal.
Het jeugdjournaal was er bij voor een impressie; ( het 2e item op 3:52).

Residentiële training: even was het spannend…

Vorig jaar heeft YES voor het eerst een residentiële empowermenttraining gegeven in de grote vakantie. We zijn er van overtuigd dat het heel belangrijk is om dit één keer per jaar te kunnen doen, maar de kosten zijn hoog voor een project waarbij de jongeren blijven overnachten. We zijn ontzettend trots dat wij voor dit project financiering hebben gekregen vanuit onze eigen samenleving.resi

Rotaryclub Paramaribo Central heeft Yes tegen YES gezegd! Nu hadden we nog 6 weken om het restbedrag dat we nog open hadden staan op onze begroting, bijeen te krijgen. Het is ons gelukt door een crowdfunding actie op Apura networks ! YES bedankt iedereen voor het mogelijk maken van onze “resi”. Dertig jongeren hebben een deel van hun trauma’s kunnen verwerken, kijken nu met veel meer zelfvertrouwen naar zichzelf en hebben de tools gekregen om nieuwe stappen in hun leven te maken! YES bedankt iedereen, die een bijdrage heeft geleverd in het mogelijk maken van onze “resi” en specifiek willen we daarin ook stichting Wan ‘Atti uit Nederland noemen.

Voor wie meer wil lezen over de “resi”… een mooie sfeer reportage in de grootste Surinaamse krant.
Voor wie liever bewegend beeld ziet, staat er een kort filmpje op Facebook.

Begin oktober zal er ook een uitgebreide versie op de website gezet worden.

YES WE CAN!
Iedereen heel veel dank voor jullie interesse en support. Voor onze wekelijkse update kijk op https://www.facebook.com/pages/YES-Empowerment-Suriname/

Delen: