We hebben op de George Asin school en op MULO Latour een reünie meeting gehouden. Een gelegenheid waarbij wij nog een keer de hele groepen van gecertificeerde leerlingen bijeen hadden om ze een laatste boost te geven voor het eindexamen dat op 3 juli van start gaat!

Het was intens genieten om nu ook weer alle leerlingen terug te zien die niet aan het coachings na-traject deelnemen. We hadden op de George Asin gekozen voor o.a. de YES kennizz quizz. Ik moet zeggen dat het er zeer strijdvaardig aan toe ging en dat zelfs zonder dat wij prijzen hadden uitgeloofd voor het winnende team! We waren erg onder de indruk van hoeveel van de stof uit de empowerment training de leerlingen nog paraat hadden!

Op MULO Latour hadden we gekozen voor een format waarbij de leerlingen hun kennis  van de stof konden tonen in de vorm van toneelspel. We hebben de leerlingen gevraagd een aantal korte toneelstukjes te bedenken, waarin ze in de situatie waren van omgaan met hun zenuwen voor het examen. Heel  inspirerend om te zien wat creatieve uitingsvormen voor mogelijkheden voor de leerlingen biedt en het raakt je als je ziet hoe ook de meer introverte leerlingen stappen nemen in hun groeizone!

Examen

Van 3 Juli tot 11 Juli vinden de examens plaats. De helft van de leerlingen gaat met alleen voldoendes op hun eind s.o.-lijst aan deze zware periode beginnen. De andere helft heeft een of meer onvoldoendes en met deze leerlingen proberen wij nog zoveel mogelijk te kijken naar hun studieplanningen en hulpbronnen. 1 Augustus is “de dag” om 12uur ’s middags  worden de uitslagen bekend gemaakt. De ouders van de leerlingen zullen niet bij dat moment aanwezig zijn mede door het tijdstip. Het YES team zal uiteraard zorgen met trots aanwezig te zijn om de vreugde met ze te delen en te empoweren waar nodig.

YES goes LTS

Al eerder heb ik met jullie gedeeld dat het een feit is dat het aantal jongens op de MULO schrikbarend laag is. De officiële cijfers over het dropout-percentage onder jongens op de MULO scholen is helaas niet bekend. Wel kunnen we als YES officieel stellen, dat wij het van heel groot belang achten om meer jongens te bereiken met onze empowerment trainingen. Op basis daarvan hebben we besloten om in het nieuwe schooljaar een pilot-training te gaan draaien op de LTS! Het curriculum zal moeten worden aangepast en het zal een grote uitdaging worden om met een groep van 40 jongens aan de slag te gaan. De gesprekken met de scholen zullen in de komende periode plaats vinden.

Het YES trainers team

YES is heel druk bezig om haar teamcapaciteit voor het volgende schooljaar te vergroten. Ik heb de afgelopen periode sollicitatiegesprekken gehouden met heel enthousiaste en inspirerende jonge mensen. Allemaal mensen die zeer gedreven zijn om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van onze jeugd en ook zelf willen groeien in persoonlijke ontwikkeling. In de maand Juli zal YES een train-de-trainer-weekend organiseren voor deze groep, waarna evaluaties plaats zullen vinden en op basis daarvan zal het duidelijk worden hoe het YES team voor het nieuwe schooljaar er uit zal komen te zien.

Bestuursvergadering

In juli zal ook de eerste officiële uitgebreide bestuursvergadering plaats vinden met het nieuwe bestuur. Een van de hoofdpunten op onze agenda zal zijn fondsenwerving en sponsoring. Ik zal samen met Natascha Waaldijk en Sabine de Vries  full force onze schouders er onder zetten om te zorgen dat wij het financieel plaatje voor het schooljaar 2012/2013 rond zullen krijgen. Zodat YES gestaag zich kan blijven ontwikkelen en daarmee een gedegen fundament kan zijn voor de empowerment van de jongeren in Suriname!

YES WE CAN!

Dank jullie allen voor jullie interesse, support en donaties!

Brasa,

Apana van Leeuwaarde

Delen: