Dit is wat wij willen:
Voor 60 van onze jongeren 1 voedselpakket per maand voor 3 maanden: juni, juli en augustus 2020

Dit is hoe we het gaan doen:

  • YES werkt op meerdere scholen, maar heeft voor het uitvoeren van deze hulp actie gekozen voor MULO Houttuin, omdat dit onze projectschool is buiten Paramaribo. Ook de jongeren op deze school die geen YES-ser zijn kunnen op onze hulp rekenen. We hebben samen met het schoolteam alle jongeren in kaart gebracht die nu echt heel hard hulp nodig hebben.
  • Het YES- team brengt de pakketten naar de school. In verband met de COVID maatregelen zal het afgeven van de pakketten verspreid worden over 5 dagen van 25 t/m 30 juni 2020. In juli en
    augustus zal de distributie op dezelfde manier plaats vinden. Er is een percentage jongeren die niet de mogelijkheid heeft om naar de school te komen. Deze jongeren krijgen hun pakketten thuis geleverd.

Hoeveel geld hebben we nodig
Het voedselpakket dat wij hebben samengesteld heeft een waarde van SRD 250. Er zijn constant prijsstijgingen in Suriname door de devaluatie van de Surinaamse Dollar. Met de huidige officiële wisselkoers is deze waarde gelijk aan € 30 voor 1 pakket. In totaal hebben wij € 5.400 nodig voor 180 voedselpakketten

Hoe kunt u helpen
Voor hulp vanuit Nederland, ga naar www.geef.nl/nl/actie/voedselpakketten-voor-surinaamse-leerlingen.
Voor hulp vanuit Suriname kunt u geld doneren op ons SRD rekeningnummer bij de Republic Bank 0197736137 t.n.v. stichting Youth Empowerment Suriname onder vermelding van “VP hulp”
Met jullie hulp kunnen wij onze jongeren de broodnodige support bieden in deze crisistijd.
Heel veel dank, gran tangi!
Namens het YES-team
YES we can!

Apana van Leeuwaarde

Delen: