Tijdens onze presentatie bleek al snel dat veel jongeren van te voren al over onze training gehoord hadden van de jongeren van onze pilotgroep van vorig jaar! We hebben besloten dat dit keer iets meer jongeren zich mochten inschrijven. Op MULO Latour hebben 50 jongeren zich ingeschreven voor onze YES empowerment training.

Jongens! Jongens, jongens, jongens….!

Net als vorig jaar is ook nu weer gebleken dat de jonge mannen het niet gemakkelijk vinden om te kiezen voor onze training. Een groot probleem binnen de maatschappij in het algemeen, het zijn de meisjes die hun schooldiploma behalen en gaan studeren. In de groep van MULO Latour hebben we nu slechts 2 jongens! Jullie zullen begrijpen dat wij al bezig zijn met een actie plan, dat heeft al 1 jongen meer opgeleverd en deze week zal ik samen met collega Edward Geerlings op nieuw de klassen bezoeken en we zullen speechen tot we er bij neer vallen……!
To be contiued!

Coachingstraject
De 12 niet geslaagden van de groep van vorig jaar heeft zich ingeschreven voor het YES Coachingstraject. Ik zal deze groep coachen bij het behalen van hun hoofd doel: Dit jaar wel slagen! In de wekelijkse meetings gaan we aan de slag met: hoe maak ik een studie planning, waarmee ik voor mijn eerste s.o. periode alleen voldoendes score! We kijken naar welke hulpbronnen heb ik, wat zijn mijn obstakels en welke kwaliteiten van mij zelf ga ik inzetten om mijn doel te behalen! Door dat deze groep de YES training al gevolgd heeft is er een krachtiger zelfvertrouwen aanwezig. Aan mij nu de eer om ze extra sturing en support te geven!


Nieuwe school
We zijn gestart op de George Asin MULO met een groep van 47 jongeren, waarvan 12 jongens! De groep heeft al in de eerste meeting laten zien hoe moedig ze zijn, voor vele werden er heel wat emoties aangeraakt! Het is geweldig om te zien dat er van deze groep veel ouders zijn die echt betrokken zijn en dat sommige van hun ook aanwezig waren op onze presentatie! En last but not least de directrice Mw. Belfort, die zeer gemotiveerd is om in samenwerking met YES Het beste uit de leerlingen van haar school te halen!

Het YES team
Met blijdschap en trots kan ik zeggen dat Sabine de Vries, Mark Lobman en Roetoe Raveles voor dit nieuwe schooljaar tot het YES team behoren! Ook zij doen het werk voor YES naast hun drukke banen, omdat ook zij geloven dat YES we can make a difference voor de jeugd van Suriname!

Heimwee
Regelmatig nemen jongeren van de groep van vorig jaar contact met mij op. Ze hebben allemaal de zelfde vraag ; komt er nog een YES trainingsweekend buiten de stad,en mogen wij dan mee!? Helaas is het op dit moment financieel nog niet mogelijk om dit te organiseren, maar wat in het vat zit verzuurt niet!
Dit is een smsje die ik kreeg van een van de jongeren van vorig jaar: “Mevr Apana, ik wil u bedanken voor al de trainingen want ze hebben mij geholpen met dingen waar ik mee zat. Ik ben iemand met problemen, maar hou ze liever geheim. Ik ga proberen om al de lessen toe te passen in mijn leven, because I know I can! Ik wil ook graag dat jullie naar andere scholen gaan in Su, want ik ben 100% zeker dat de jongeren deze training nodig hebben. Als het mij heeft geholpen, dan kan het hun ook helpen. Dank jullie wel en succes!
Iedereen heel veel dank voor jullie donaties, er is nog heel veel werk te doen en YES WE CAN!
Brasa namens het YES team en ik zelf,

Apana

P.S. Er zijn foto’s onderweg!

Delen: