Op onze 3 projectscholen zijn we na de afronding van het empowermenttraject in maart gestart met het coaching vervolg traject. Hier doen de leerlingen aan mee die graag nog meer willen leren over persoonlijke ontwikkeling en die nog wat extra support kunnen gebruiken.

In dit traject gaan we dieper in op de persoonlijke situaties van de leerlingen. Ze gaan de geleerde stof steeds meer integreren in de praktijk. Vaak genoeg zijn de leerlingen verbaasd over de positieve effecten die zij teweeg brengen in hun relaties door hun nieuwe manier van communicatie en vertrouwen in zichzelf!

Eindexamen op de scholen

In juli hebben de leerlingen eind examen gedaan. YES heeft haar jongeren zoveel mogelijk gecoacht op effectief plannen. Vooral het inzicht in hoe sterk het effect is van het zelf kunnen creëren van de juiste `mindset` was voor veel leerlingen een echte eyopener!

YES was er natuurlijk bij op de dag van de uitslag. De emoties waren overweldigend, er werd gegild en trots gelachen en ja… er zijn ook tranen gevloeid.

update_aug2014

Van onze 109 leerlingen dit schooljaar hebben 69 hun diploma gehaald, 16 leerlingen wachten nu op de uitslag van hun her examen. De 25 leerlingen die volgend jaar opnieuw de 4e klas zullen doen, zijn zich bewust wat er niet goed heeft gewerkt in hun strategie en vooral: wat ze anders aan moeten pakken.

Bestuurswisseling

Sabine de Vries was 1,5 jaar lang onze secretaris in het YES bestuur. Daarnaast deed zij ook werk in de uitvoer van de projecten. Het is natuurlijk veel beter om deze beide taken niet te combineren in één persoon, YES was daarom al geruime tijd bezig om de juiste persoon te vinden om de functie van secretaris op zich te nemen. Het is eindelijk gelukt: Satish Mahes is nu officieel onze nieuwe secretaris. Het bestuur is heel blij met deze gedreven man aan boord van het voornamelijk door vrouwen bestuurde schip.

YES1172_webSabine heel veel dank voor al jouw inzet de afgelopen periode en we zijn ontzettend blij dat jij je nu volledig kan wijden aan het inzetten van jouw expertise voor de ontwikkeling van wetenschappelijke meetinstrumenten voor de effecten van de YES trainingen. En natuurlijk als trainer en coach van de leerlingen.

Een shock…

Zeer recent heeft YES te horen gekregen van de ABN AMRO dat wij niet meer in hun profiel passen. Het komt er op neer dat wij niet genoeg valuta op de zakelijke rekening hebben staan en dus wordt onze bankrekening opgeheven. Uiteraard heeft het bestuur bezwaar aangetekend maar vergeefs.
“De bank” is niet voor kleine stichtingen. Onze rekening in Amsterdam zal per 15 September geheel afgesloten worden. Gelukkig hebben wij een prima oplossing voor al onze trouwe donateurs in Nederland. Alle donaties kunnen vanaf heden overgemaakt worden t.n.v. stichting YES-NL rekening nummer NL71 RABO 0175 8060 39. Stichting YES-NL is December 2012 opgericht met als doel de projecten van YES in Suriname financieel te ondersteunen. YES-NL heeft een ANBI status dus alle donaties zijn belasting aftrekbaar!

Nieuwe teamleden voor YES

Voor het nieuwe schooljaar 2014/2015 was YES opzoek naar mensen voor uitbreiding van haar trainers team. Geen gemakkelijke klus zo als elk jaar weer duidelijk wordt. Een behoorlijk aantal mensen heeft gereageerd op onze vacatures voor junior trainer op onze website. Helaas wel weer schrikbarend weinig manspersonen!
Uit de groep sollicitanten zijn er twee personen uitgesprongen die helemaal in het YES team lijken te passen.

update_aug2014_3

 

We gaan binnenkort met z’n allen buiten de stad voor een teambuilding trainersweekend! De vacature voor senior trainer staat nog steeds open. Iedereen die zich zelf herkent in het profiel en een wezenlijke bijdragen wil leveren aan de ontwikkeling van de jeugd van Suriname, laat het ons weten!
YES wenst iedereen in Suriname een fijne vakantie en iedereen in Nederland wensen wij een frisse start!
Dank voor jullie support en interesse.
YES WE CAN!

Delen: